#2 Vår urkraft

Om man låtsas lite och tänker att olika känslor är som olika tangenter på ett piano. Och vi känner ju olika känslor olika mycket så olika tangenter spelar olika mycket.

Och en del känslor är vi rent av inte så värst bra på att känna. Har inte riktigt kontakt med dem. Eller trycker undan så fort vi känner dem. Kanske någon har svårt att hantera känslan ilska, den går fetbort innan vi hunnit trycka ner tangenten, någon annan kanske går runt och är småilsk för jämnan och ploinkar på den tangenten stup i ett. Och kanske istället har svårt för att känna empati.  Ja, så vi spelar olika mycket på de olika tangenterna

hur många tangenter har vi tillgång till

Det är bra att kunna känna alla sorts känslor. Att kunna spela på alla tangenter.

När jag var sjuk var det många tangenter jag inte hade tillgång till. Hade inte kontakt med vissa känslor. Totalt blockerade. Att blockera var mitt starkaste försvar på den tiden. Jag stängde av. När jag inte kunde hantera det svåra och smärtsamma. Försvarsmekanismer. De behöver vi. De skyddar oss precis som huden skyddar vår kropp. Så det blev som att jag saknade vissa tangenter på pianot. Och andra tangenter fanns men jag saknade alldeles förmåga att spela dem. Det vill säga jag kunde känna känslorna men jag kunde inte alls hantera dem. Det blev pannkaka när livet spelade på de tangenterna.
 
Okej. Det var tangenterna och de olika känslorna.

Så har vi volymen. 

vilken volym hör jag känslorna?

Olika människor känner känslor olika starkt. Eller svagt. Ibland pratar man om högkänslighet. Personer som känner känslor mer eller mindre starkare än gemene man. Och jag vill lägga till att det också finns lågkänsliga personer. Som känner känslor lägre än gemen man. Det vill säga vi alla befinner oss någonstans på en slags volymskala. En de i övre skiktet. Andra i det lägre. Och en del i mittskiktet. Hur starkt vi känner känslor.
 
En del säger att högkänsliga är mer empatiska och sånt. Nä, säger jag. Inte alls. Volymen har inget med vilka tangenter man spelar på. Alla spelar på de tangenter de spelar på, bara att det känns lite starkare vad det nu är man känner. Man kan spela jättemycket på empatitangenten även om man är lågkänslig. En högkänslig kan ju vara den där som går runt och är småilsk för jämnan, och då blir den det dessutom på hög volym, det vill säga känslan av ilska känns starkare.
 
Okej. Då har vi olika tangenter för olika känslor. Och så har vi olika volym på det som spelas, det vill säga hur starkt vi känner känslorna. Nu till vilken watt det är på ljudsystemet.

watt på ljudsystemet

Japp. Det vill säga hur mycket kraft finns det i systemet. Att spela på hög volym på ett ljudsystem som har låg watt skränar mest. Men har man ett ljudsystem med hög watt så blir ljudet kraftfullt. Även musik som spelas på låg volym blir mer kraftfull i ett ljudsystem med hög watt.
 
Nu finns det så klart alla möjliga ljudtekniska apparater så det finns säkert undantag till det men det är ett bildspråk. Ska vi döna på volym så det räcker till en utomhuskonsert så behövs kraft. Inte bara volym.

Det är det här jag menar med vår urkraft. Vilken kraft har människan. Jag är högkänslig och känner känslor på hög volym. Men jag har också väldigt högt watt på ljudsystem.
 
Jag undviker att säga att jag har mycket energi. Då blir det mer som är allmänt överaktiva, men nej, det är inte alls det jag menar och det är jag inte alls. Överaktivitet är mer som stojigt brus på havets yta när vågorna slår och skummet far. Det är något helt annat. Kan jag väl vara också för all del, som vem som helst som har en stojig dag. Men att vara kraftfull på det här sättet är mer som de tunga kraftfulla rörelserna på oceanens botten.
 
Det förklarar varför jag gjort så väldigt mycket i livet. Och att det ofta blir väldigt kraftfullt. Vilket förklarar varför jag kunde bränna upp mina fingrar, varför det blev världsrekord i bergen och en juristexamen trots alla skador jag hade, hur jag har kunnat läka så mycket, inte bara mentalt och livet, gäller även rent fysiskt, jag har ju även läkt inre organ som varit utslagna i över 20 år. Jag läker ju med hjälp av den kraften också. 

Som ett ljudsystem med hög watt. Det spelar kraftfullt redan på låg volym. Och det har kapacitet att spela väldigt högt och kraftfullt.

vår inre urkraft

I den kraften. Där finns enorma resurser, kapacitet och potential. Oavsett vem man är och vad man gör så blir livet mer kraftfullt med ökad kontakt med den där urkraften. Det är också det jag pysslar med när jag hypnotiserar folk. Hjälper människor få kontakt med urkraften. Den finns inom oss alla. Och faktiskt överallt. 

Jag får väldigt ofta höra att jag är annorlunda. Utan att folk kan sätta ord på vad det är. Jag har ovanligt mycket kontakt med den urkraften. Det är mitt annorlunda.

Dessutom är jag bar och naken i min personlighet.

Naket nära livet med stor kraft även på låg volym och potential att dra på enorm kraft. 

Det berör. Och det rör runt. Som mitt liv. 

Vill man följa mitt liv mer live så välkommen att följa mig på min svenska Facebook.