Tempel i Nepal

kunskap till förändring

Välkommen till ett möte där västerländsk och österländsk psykologi möts till en helhet och ett samförstånd. 
Du får en mängd nya sätt att tänka och konkreta tankeknep som underlättar i vardagen och livet.
Gruset i maskineriet lossnar och livet får ett nytt flöde, och ofta också en ny längtan. 

Det här är mentorskap för dig som arbetar med andra människor
och som vill bredda din kunskap och också ser fram emot att utvecklas som människa för egen del.
Det är också för dig som har en längtan och nyfikenhet att lära dig mer om dig själv och livet för din egen skull.
Javisst, privatpersoner är också välkomna! 

SPECIAL UNDER CORONA
Se under priser nedan!

ANNAT TEMAN FÖR MENTORSKAP?
Självklart, se under Special & Möjligheter!

Back to basic

Det här är inget super special och ytterligare något nytt påfund. Det här är istället back to basic. Vi skalar av och gör det enkelt eftersom det är då vi får fatt i de kraftfullaste förändringsmöjligheterna.

modernt Traditionellt

Med mina studier i österländsk psykologi, filosofi och mindfulness i templen i Tibet, Sichuan, Kathmandu och vid Oxford Mindfulness Centre, utbildningar i västerländsk psykologi och filosofi på flertalet skolor och universitet i väst, utbildningar i hypnos och hypnoterapi i Nepal och på universitet i London, en mängd coach- och ledarskapsutbildningar av olika slag, mina över 4,000 timmar i djup självhypnos och meditation och alla kunskaper och erfarenheter jag har av min egen livsresa och läkning som inkluderar 140 timmar psykoterapi med legitimerad psykolog-psykoterapeut och mina erfarenheter av arbetet i nätverket R.C. väver jag ihop österländska, västerländska, traditionella och moderna tankesätt till en helhet. 

En del av det du får lära dig kan kännas igen inom buddismen men det här är inte buddism, utan just psykologi och till viss del filosofi. En psykologi och filosofi som också finns inom bland annat buddismen. En del finns även inom sufismen och mystiken. 

Du får konkreta tankesätt och insikter, kraftfulla mentala tekniker och tankeknep, allt förankrat i den psykologi som är grunden för dem. Jag förklarar också hur det fungerar och varför det fungerar. Vi går också in på mindfulness men inte i form av att sitta och öva utan jag ger dig själva mekanismerna i mindfulness, på djupet. 

R.C.

Jag är medlem i det Londonbaserade nätverket R.C. som är specialiserade på mental support och coaching till personer som med anledning av sin utsatthet som offentliga personer har extra stort behov av integritet, och bistår framför allt med utbildning av både befintliga medarbetare och trainees. Har du blivit rekommenderad att kontakta mig för mentorskap av någon i nätverket så har du hamnat rätt – och informera mig om det så tar vi med viktiga bitar i R.C:s arbetskultur redan från start.

R.C. står för hela eller delar av din kostnad från T1-nivå och uppåt. Observera att detta gäller alla, det vill säga om du till exempel är läkare eller massör och ombetts kontakta mig för mentorskap. 

när du är redo

Allt anpassas för att möta dig där du står idag, och utifrån din kunskap bygger vi först en bas av allmän kunskap kring fundamentala psykologiska synsätt både från öst och väst och specialiserar därefter kunskapen för vad just du är intresserad av eller behöver. 

Det här är en investering för livet och kraftfulla möten med inte bara nya sätt att se världen och den kunskap du redan har utan också dig själv. Vi rör oss i terräng som sätter igång djupa och kraftfulla processer och du behöver vara starkt motiverad och inte vara rädd för en förändring även i ditt eget liv. 

möjligheter är min vän

Anneli Wester, meditation, yoga

Då allt specialanpassas inför och under varje möte och efter vad just du efterfrågar går det inte att lista upp exakt vad du kommer att lära dig men i den bas vi börjar med får du en mängd tankesätt, kunskaper och mentala verktyg att tillämpa i både ditt yrkesliv och ditt eget liv. De flesta upplever det som ett paradigmskifte och säger att det har förändrat hela deras liv och ibland även deras yrkesbana. 

förstå med känslan

Man som tvättar sig i en sjö

Det här är mentorskap, det vill säga en form av undervisning. Det är inte terapi eller coaching och vi går inte in på personliga problem i ditt liv utan fokuserar på att vidga din kunskap och ditt sinne. 

Det är dock kunskaper som ofta sätter igång kraftfulla processer inom dig och i ditt liv, kunskaper som ofta har en kraftfullt läkande effekt och som frigör mycket energi som tidigare varit mentalt blockerad. 

Har du behov av stöd i ditt eget liv eller i de processer det här kan väcka så går det alldeles utmärkt att ha en coach eller terapeut parallellt med våra möten. Det brukar dock inte behövas då livet känns enklare och klarare snarare än besvärligare eller annat som kan föranleda behov av extra stöd. 

Att våga leva

Life by Anneli Wester

Även du som inte arbetar med människors personliga processer i ditt yrkesliv utan är intresserad av den här mentorskapen för dig själv eller kanske för ditt yrkesliv men av annat slag är välkommen. Och javisst, privatpersoner är också välkomna! 

öppet sinne

Vi ses med minst två-tre veckors mellanrum beroende på tema, så du hinner landa både kunskapen och dig själv.  

Vanligtvis möts vi på ett bättre hotell, antingen i något av deras offentliga miljöer eller i ett rymligt hotellrum med en särskild avdelning med trevlig och lättsam sittgrupp lite beroende på vad vi pratar om och gör under mötet och för att skapa en avslappnad öppen atmosfär i samtalet.  Du har alltid ditt eget rum helt separat från det rum vi arbetar i.
 

Vid utbildning inom nätverket R.C. använder vi oss också av hotell men har även några egna miljöer vilka kan komma att nyttjas. De är inredda utifrån en medvetet stimulerande design och är mycket trivsamma. Där finns även flertalet gästrum där du kan komma att bo istället för på ett hotell.  


Vi undviker helt traditionella samtalsrum. 

SPECIAL & MÖJLIGHETER

Det går så klart bra att ha annat fokus för mentorskapen. Här är exempel på andra ämnen som jag kan hjälpa dig med. 

LÄNGTAN TILL ÄVENTYREN

Äventyr, expeditioner eller stora berg i Himalaya lockar många och jag får ibland frågor från någon som ska iväg till Himalaya eller som har en kittlande längtan. Självklart delar jag gärna med mig av min kunskap! 

Du får lära dig om hög höjd, acklimatisering och höjdsjuka, lämplig mat eller utrustning, och inte bara vad som exempelvis är ett lämpligt tält utan också så du förstår varför och så vidare, hur man reser tältet i full storm, viktiga säkerhetsaspekter och hur man minskar risken att fatta olämpliga eller i värsta fall ödesdigra beslut vilket ofta är den största faran i bergen, budget, om sponsring och hur du får sponsorer att nappa – eller vad som behövs för ditt äventyr och dina drömmar ska bli verklighet. 

Detta kan vara en god investering för oroliga sponsorer eller föräldrar – skicka gärna hit din son eller dotter så lovar jag att fokusera extra på kunskap och insikter som rör säkerhet! Play but play it safe, som jag brukar säga. 

Och ska du inte iväg men tycker det vore himla kul och spännande att höra om det, det vore äventyrligt nog, så ja självklart är du välkommen då också! 

NÄR VÄRLDEN KALLAR

Annat specialområde jag kan hjälpa till med är kunskap om hjälparbete ute i världen, är det din stora dröm och längtan så hjälper jag dig gärna med både praktiska kunskaper och väldigt viktiga pusselbitar inom dig själv som är bra och viktiga att känna till för att du ska både må bra och fungera väl ute i världen. 

ATT SKADA FÖR ATT LEVA

Ibland finns specifikt intresse gällande bemötande av självskadande personer, i de fallen brukar jag starkt rekommendera en mer "vanlig" mentorskap, så får man lära sig från grunden, men säg till så styr vi det på det temat. Det du får lära dig kommer att vara tillämpligt även för många andra trasigheter. 

HYPNOS, HYPNOS, HYPNOS!

Ryktet har spridit sig att jag har en del speciella skills i hypnos och många hör av sig och vill komma till mig för hypnos men tyvärr, jag ger inte hypnos under sådan här mentorskap, det sker endast inom nätverket jag är med i. Gällande trainees i nätverket så är det numera vanligtvis först på T1-nivå som du kan komma att bli hypnotiserad av en mentor och då vanligtvis inte av din egen mentor utan någon annan mentor inom nätverket. Jag vill vara tydlig med det ifall du skulle ha sådana förväntningar. 
 

Men är du hypnotisör och vill lära dig mer så har jag skills att lära ut! Javisst, jag lär dig gärna tekniker som ger en betydligt mer kraftfull effekt i hypnos och öppnar upp nya möjligheter inom hypnos jämfört med de mer tradionella västerländska hypnosteknikerna. Det är stort fokus på energi, både din egen och klientens, och hur den kan användas, först att förstå vad det är för fenomen och att få kontakt med det, och sen det stora, att kunna använda och styra det medvetet för att uppnå vissa effekter, inte bara att det blir som det blir och man hamnar där man hamnar, utan om jag vill det här, så gör jag så här. Att lära sig föra den dansen. 
 

Var dock beredd på att det tar tid att lära sig, det är inte som att lära sig nya script eller liknande utan är tekniker i ditt sätt att utföra hypnosen, som attt lära sig ett handverk, och det här är ofta ett helt nytt område för hypnotisörer, framför allt om du är skolad i hypnos i väst. 

MINDFULNESS

Javisst, jätteviktigt ämne som jag studerat i flera olika miljöer, exempelvis i tempel borta i öst och på Oxford Mindfulness Centre. Det är mycket mindfulness inbakad i min vanliga mentorskap, säg bara till att du är särskilt intresserad av det så tydliggör jag det extra noga och fokuserar extra på just det. 

ENERGIN

Mitt favoritämne! Det här kom att bli oerhört viktig pusselbit för min egen inre läkning, jag visste då inte att jag byggde ett hjul som man snickrat på borta i öst sedan tusentals år. Ja, borta i öst har man fördjupat sig i det här med energin i och kring oss sen tusentals år så det är absolut inget nytt utan snarare back to basic. Nu har intresset för det här vaknat till liv i väst på ett nytt sätt vilket glädjer mig då det finns så mycket möjligheter i det här. 

Jag kan gärna fokusera mentorskap kring det här och vi kan ha en mängd olika infallsvinklar beroende på ditt intresse, här är några exempel.

– Allmänt om hur energin inom oss och kring oss fungerar och rör sig.
– Hur man medvetet kan arbeta med energi i möten eller personlig utveckling. 
– Hur man kan arbeta med eneregier i hypnos, se ovan. 
– Hur man kan använda arketyper som hjälpmedel och retorik.

Sedan för er med nördintresse så kan jag även hjälpa till med sådant. 

– Vad tantrisk energi är, hur det fungerar och varför, och framför allt vad det inte är då det kryllar av missförstånd kring det här. 
– Feng shui på ett djupare plan, och jag kan hjälpa dig att hitta energierna i det inom dig själv. 

Berätta vad du är intresserad av så berättar jag vad jag kan bidra med! 

Juridik för alternativa terapeuter

Ibland efterfrågas mina kunskaper i juridik av alternativa behandlare. Då jag även har en svensk juristexamen så kan vi om du så önskar antingen helt fokusera på eller väva in moment av sådan juridik som är bra att känna till och i vissa avseenden är nödvändig att känna till som alternativ behandlare. 

Jag gör det på ett sätt så det blir enkelt och roligt och det brukar vara uppskattat och innebära många aha-upplevelser.

Det här är ofta en dörröppnare för dig som alternativ behandlare – när du har kunskap om det juridiska i din verksamhet blir du tryggare och mer professionell i din yrkesroll viket skapar trygghet för din klient vilket i sin tur ger bättre resultat i ert arbete. 

Priser och övrigt

Priserna gäller i Göteborg.
För andra orter kontakta mig för pris.


Kostnaden är eventuellt avdragsgill som fortbildning i din verksamhet, fråga gärna om det om du är osäker. 

Alla priser är inklusive 25% moms.
Du betalar i samband med bokning.

SPECIAL UNDER CORONA
Jag har redan haft corona och är helt återställd. Om du vill minska risken för smittspridning i offentliga miljöer möts vi i mitt hem, eller om du bara vill passa på att nyttja det lägre pris som detta möjliggör. 

6 timmar per gång. 
Inklusive matig fika.
9 000 kr

Paket om tre tillfällen enligt ovan.
8 000 kr/gång

PROVA PÅ EN DAG
6 timmar.
Inklusive en måltid.
10 000 kr
endast nya kunder och max en gång per kund

TVÅ DAGAR
10 timmar över 2 efterföljande dagar.
Inklusive en natts boende*, 
frukost och en måltid.
30 000 kr

Paket om tre tillfällen enligt ovan.
25 000 kr/gång

TRE DAGAR
16 timmar över 3 efterföljande dagar.
Inklusive 2 nätters boende*,
2 frukost och 2 måltider.
40 000 kr

Paket om tre tillfällen enligt ovan.
35 000 kr/gång

* Du står själv för eventuell minibar eller room service. 

Första gången vi ses?

Om det är första gången vi ses så börja med att boka ett enstaka tillfälle om en eller två dagar så du har möjlighet att se om det här är vad du söker och känna in om vår personkemi matchar. 

Visar det sig att det här känns rätt och du sedan vill fortsätta och då vill köpa flera tillfällen till reducerat paketpris så drar vi av mellanskillnaden för det enstaka tillfälle du redan haft. Du förlorar således inget på att boka ett enstaka tillfälle vid vårt första möte. 

Avbokning

Tidigare än 2 veckor: 20%
2 veckor - 2 dygn: 50%
Senare än 2 dygn: 80%